Hur du håller festkläderna i bästa skick!

När man köper fina festkläder så vill man gärna att dessa ska hålla länge och inte bli förstörda. Det finns därför några tips som du kommer kunna ta del av här. Kom ihåg att det inte finns några garantier för att dina kläder kommer hålla länge även om du är försiktig med dem, men du ökar i alla fall deras chanser att leva längre.

Kemtvätta alltid dina kläder efter en fest

Även om man inte använder sina finaste festkläder så himla ofta så finns det all anledning att välja kemtvätt för dessa istället för att slänga in dem i tvättmaskinen. Även om du tvättar på en låg temperatur så kan det slita på dina kläder. Och i vissa fall försvinner inte alla bakterier och då börjar de lukta illa när de hänger i garderoben, vilket vi inte vill ska hända.

Undvik sådant som skapar svåra fläckar

Visst är det gott med rödvin, men kom ihåg att det här är riktigt svårt att få bort på dina finkläder om det är så att du råkar spilla. Skulle olyckan vara framme ändå så finns det ju alltid kemtvätt som man kan försöka med. Men det kan vara svårt även för experterna att få bort svåra fläckar. Om du är riktigt rädd om ett plagg så kanske det är värt det att dricka vitt vin eller något annat gott under kvällen istället.

Häng kläderna, vik inte

När kläderna ska in i garderoben så ska de alltid hänga om de är viktiga för dig. Se till att du köper ett bra fodral om du vill skydda dem ytterligare för skadedjur och liknande saker som kan leta sig in i garderoben. Man kan inte vara nog försiktig om det är så att man älskar ett plagg och vill bevara det länge i toppskick. Kom ihåg det!