Viktigt för bruden att tänka på

Det finns såklart flera hundratals olika klädkoder som man måste tänka på beroende vilket land man befinner sig i, vilken religion det är som utför vigseln och så vidare. Men om vi utgår från att man är i Sverige och ska gifta sig så finns det fyra koder som enligt traditionen ska ge tur in i äktenskapet. I följande inlägg kommer du kunna läsa om dem.

Något lånat

Det här ska symbolisera vänner och familj till bruden som kommer finnas där för henne i framtiden om hon skulle behöva hjälp. Man ska här bli påmind om det man hade innan äktenskapet och inte glömma bort detta bara för att man ingår i en ny familj efter bröllopet. Det är viktigt att bry sig om och visa uppskattning för de som finns i ens närhet.

Något gammalt

Det här ska ge lycka för bruden i det kommande äktenskapet. Men om man ser bakåt i tiden så var det för att hedra kvinnorna i släkten. Det blev en symbol av kontinuitet och att allting fortsätter och att cirkeln sluts på nytt.

Något nytt

Det här är som de flesta kanske förstår symbolen för att man går in i något nytt. Genom att ha på sig något nytt ska man ta med sig tur in i äktenskapet. Man vill ha tur och lycka såklart när man påbörjar ett liv tillsammans med någon. Man kan om man är vidskeplig även lägga ett mynt i skon som symboliserar rikedom.

Något blått

En blå detalj är det sista du ska lägga till och det är detta som kommer utgöra pricken på i:et. Det kan vara i form av en liten brosch eller varför inte ett par ljusblåa skor? Den här färgen står för trofasthet och lojalitet och det symboliserar i detta fallet att man ska vara trogen i äktenskapet.