Klä dig för högtiderna

Det är viktigt att man klär sig ordentligt när man ska gå på en tillställning i anknytning med en tradition eller högtid. I Sverige är de vanligaste högtiderna som man firar jul, påsk och midsommar. Alla dessa har lite olika klädkoder även om man måste erkänna att det är väldigt informellt i Sverige om man jämför med andra delar i världen.

Klä dig snyggt inför julmiddagen med familjen

När det kommer till just hur man ska klä sig på julen så måste man komma ihåg att det vanligtvis är kallt ute men väldigt varmt inne. I ett hus fullt med folk blir det lätt varmt och då behöver man kläder som andas. Ta på dig en snygg kofta eller liknande som du kan ha när du går dit men som du sedan kan ta av dig om det blir för varmt.

Midsommar och blommor i håret

När det är midsommar så brukar det vara tradition att kvinnorna, tjejerna och flickorna har klänningar i somriga färger och kransar av blommor i håret. Om man själv inte gillar att pyssla så kan man beställa en krans i närmsta blomsterbutik. För män brukar det vara lite mer åt chinos i ljusa färger och en trevlig skjorta. Det här är väl en av de högtider som inte spelar så jättestor roll hur man klär sig på. Åtminstone fungerar det så i alla fall i Sverige.

Ingen särskild klädsel som gäller för påsken

Visst skulle det vara roligt om alla klädde sig som kaniner eller utsmyckade sig själva med färgglada fjädrar. Men så är inte fallet. På påsken brukar man få klä sig hur man vill och det är en ganska informell högtid i Sverige. Se till att du är propert klädd men ändå avslappnat. Gör din klädsel lite mer festlig med en slips eller ett par klackskor.